Дядо Коледа риболовец
Дядо Коледа риболовец

Задавали ли сте си въпроса откъде идва името „Черен петък“ и защо точно „черен“, тъй като щом има промоции, то хората би трябвало да са щастливи от покупките си, то тогава защо „черен“?
И ето накратко няколко версии на „Черният петък“. Всъщност историите са доста повече …

1. Векове наред прилагателното „черен“ се е използвало за дните, в които са се случвали бедствия;
2. Много събития са описвани като „Черен петък“, въпреки че най-значимото такова събитие в американската история е паниката от 1869 г., която настъпва, когато финансистите Джей Гулд и Джеймс Фиск се възползват от връзките си с администрацията на президента Грант в опит да притиснат в ъгъла пазара на злато, но когато президентът Грант научава за тази манипулация, той нарежда на Министерството на финансите да освободи голямо количество злато, което спира движението и причинява спад на цената на жълтия метал с 18%;
3. Най-ранното известно използване на „Черен петък“ за обозначаване на деня след Деня на благодарността в САЩ се среща в списание Factory Management and Maintenance от ноември 1951 г. и отново през 1952 г.;
Тук се отнася до практиката работниците да се обаждат за болнични на следващия ден след Деня на благодарността, за да им се получи четиридневен уикенд.
4. Приблизително по същото време термините „Черен петък“ и „Черна събота“ започват да се използват от полицията във Филаделфия и Рочестър, за да опишат тълпите и задръстванията, съпътстващи началото на коледния пазарен сезон.

Каквито да са историите и причините този ден да се нарича „черен“, на нас от fishi.bg не ни допада определението „черен“ и решихме да наречем нашата кампания с предпразнични и коледни намаления с по-веселото название, като да речем „Коледни усмивки“.
Стартираме кампанията днес с продължителност 10 дни (до 30.11.2023 г. включително). През този период ще може да разгледате и закупите с намаление различни риболовни стоки и аксесоари, като:

1. риболовни пръти;
2. макари
3. воблери
4. силиконови примамки
5. пилкери и джигове
6. клатушки
7. канджи
8. влакна
9. различни аксесоари и много други.

Вярваме, че следващата година ще е още по-успешна и трофейна. Весели празници и наслука!

Всички промоции от кампанията може да разгледате ТУК

Коментари към тази статия