Японски ресторант Zauo
Японски ресторант Zauo

Е, нека сме обективни, има излети, които завършват с чудно-пречудно капо и единствената утеха за изтерзаната рибарска душа е да седне на връщане в някое сгодно кръчме, да си поръча първо, второ, трето и един малък коняк с кафето за десерт. Ако обаче случайно минавате през Япония и сте извъртели красив валат, може да се отбиете в ресторант „Зауо” (Zauo), да си хванете рибата и да кажете как да ви я приготвят!

Интериорът на ресторанта е като корабче, което се намира сред аквариуми с всякакви риби. Ако искате да си ги уловите сами, трябва да си купите стръв от сервитьора. Струва 100-200 йени (към 1,20-2,50 лв, ама вероятно не става дума за кутийка бели червеи), а пък въдиците се дават безплатно. За да няма объркване, трябва да кажете на персонала каква точно риба искате да ловите, за да ви предоставят точната примамка, или стръв. Щом ви връчат пръчката, ви остава да заметнете и да чакате. Ако пък рибата се е събудила с лице към възглавницата, хили се подло и смята да ви причини второ капо в рамките на един ден, но тогава може да се обърнете към сервитьорите за съвет. Надали ще започнат да ви сочат с пръст, да се побутват с лакти и да се кискат зад гърба ви. В Япония за подобно неуважение направо ти носят заповедта за уволнение и нож да си направиш харакири, че да се не мъчиш повече.

Щом уловите риба, може да си изберете как да ви я приготвят и да се насладите на добитата с пот на чело вечеря.

А най-хубавото в цялата схема е, че ако наистина си уловите рибата, сметката ви се намалява с около 600 йени (към 7-8 лева). Не е много, ама пък е от сърце.

Японски ресторант Zauo
Японски ресторант Zauo
Японски ресторант Zauo
Японски ресторант Zauo
Японски ресторант Zauo
Японски ресторант Zauo

Коментари към тази статия