Двама българи с лодка са обвинени в убийство водолаз
Двама българи с лодка са обвинени в убийство водолаз

Самотраки: Двамата българи с моторна лодка са обвинени в убийство по непредпазливост на водолаз

За непредумишленото убийство на 43-годишния гмуркач с шнорхел и сезонен пожарникар Макис Саранту са обвинени двамата българи, които са били на борда на моторната лодка, с която са го ударили в района на Агиос Андреас до Камариотиса.

Двамата българи на 56 и 57 години, които са били в Самотраки на почивка и риболов са предадени на прокуратурата в Александруполис. Според официалното изявление на бреговата охрана за обстоятелствата, при които се е случил трагичният инцидент, отнел живота на много почитан жител на о-в Самотраки, като целият остров е шокиран от загубата му:

В следобедните часове вчера (03.06.2024 г.) пристанищната администрация на Самотраки е информирана за нараняване на човек от високоскоростна лодка в морската зона на Агиос Андреас – Самотраки. Патрулен катер веднага се е отправил към района, където локализирал и прибрал изпадналия в безсъзнание 43-годишен подводен риболовец и го транспортирал до пристанище Самотраки. След това пострадалия е транспортиран с линейка до медицинската служба на острова, където е потвърдена смъртта му. Тялото е транспортирано за аутопсия в Съдебно-медицинската служба в Александруполис.

Лодката с която е ударен водолаза е транспортирана до пристанище Самотраки, придружена от служители на бреговата охрана и двамата българи на възраст 56 и 57 години, които са арестувани от служители на Службата за сигурност на пристанищната администрация за нарушение на параграф 1 от член 302 от Гражданския кодекс  (Убийство по непредпазливост). Предварителното разследване се извършва от Първи пристанищен отдел на Самотраки към Централната пристанищна администрация на Александруполис.

Информацията е от www.evros-news.gr

 

Коментари към тази статия